Menu 
 
 Ankety
 
  Novinky
 
  Knihy
 
 Fotogalerie
 
 Filmy
 
 J.K.Rowling
 
 Rozhovory
 
  Životopisy
 
 Moje ikonka
 
 Velká síň
 
 Info o HP 7
 
  Letax
 
 
Reklama
 
Veritaserum.com - Everything Harry Potter
Visit MuggleNet.com!
The Leaky Cauldron: Harry Potter book 7, film 5 news, images, interviews, merchandise and more
 
 
Sesterská stránka
(pokrevně spojená)
 
Marcel Legerský- spousta zajímavých informací pro všechny věkové kategorie z mnoha oblastí (např.:fantasy, zvířata, novinky, atd.)

Tato statistika byla zavedena 28.5.2006
 
Jméno: Daniel Jakob Radcliffe
Záliby:Hraní na basovou kytaru, dívání se na závody Formule 1
Domácí mazlíčci:2 Psi (kolie) : Bink a Nuggeta
Postava: Harry Potter
Datum narození: 23.července1989
Místo narození: Fulham, Londýn, Anglie
Znamení: Lev
Oblíbený: Film: Charlieho andílci, Spiderman
Seriál: The Simpsons
Herečky : Nicole Kidman, Julia Roberts, Kate Winslet, Catherine Zeta-Jones, Kate Hudson, Renee Zellweger, Jodie Foster, Kirsten Dunst, and Cameron Diaz
Herci : Tom Hanks, Ben Stiller, Jude Law, Ed Harris, and Robert DeNiro
Idol : Gary Oldman
Hudba : The Stroke, Stereophonics, Dandy Warhols, Sex Pistols, Iggy Pop, The Thrills, Darkness, Jet, Red Hot Chili Peppers, Rolling Stones, Longview, The Libertines, The Stranglers and The Undertones, David Bowie, ColdPlay, Deftones, Blur, The Music, Zwan, Brendan Benson, The Rapture.

HP kniha: Harry Potter a Vězeň z Azkabanu
HP postava: Hagrid a Weaslyovi
HP Scéna: Šachovnice, Závěrečná místnost, Ďáblova osidla
HP slovo: "Voldemort"
Kniha: Cirque Du Freak od Darrena Shana, Díry od Louise Sachara
Sladkost: Tyčinka Mars
Limonáda: Coca-cola light
Zvíře: Vlk
Barva: Zelená, Červená, Zlatá
Šťastné číslo: 9

 

Životopis:

Daniel se chtěl stát hercem již od pěti let, ale jeho rodiče si nepřipouštěli, že by mohl být hercem. Přesto se mu podařilo rodiče přesvědčit a jeho máma poslala Danielovu fotku do televizní společnosti BBC, která vybírala potencionální uchazeče na roli mladého Davida Copperfielda. Daniel musel projít pět zkoušek, než se mu podařilo získat tuto první větší roli v televizní adaptaci románu Charlese Dickense "David Copperfield" (1999). Ve filmu s hvězdným obsazením na sebe dokázal Daniel upozornit. Brzy poté se objevil v malé roli po boku Pierce Brosmana v akčním thrilleru podle bestselleru Johna Le Carré Agent z Panamy.

Největší úspěchu se mu dostalo, když získal roli Harryho Pottera ve filmu Harry Potter a Kámen mudrců. Jeho život se náhle změnil, poté co uspěl ve výběru na roli mladého chlapce, která se získává jednou za dekádu. Po měsících hledání a tisíce zkouškách si jej režisér Chris Columbus vybral pro tuto roli. Daniel byl v roli Harryho úžasný a ze všech stran se na něj valila pozitivní kritika. Po uvedení filmu do kin se z Daniela náhle stala světová hvězda. Nutno dodat že v dalších dílech si vedl snad ještě lépe...

Filmografie:


2004 Harry potter a vězeň z Azkabanu
2002 Harry Potter a tajemná komnata
2001 Harry Potter: Behind the Magic (TV)
2001 Harry Potter a Kámen mudrců
2001 Comic Relief: Say Pants to Poverty (TV)
2001 Comic Relief Short Pants (TV)
2001 Agent z Panamy
1999 David Copperfield (TV) (epizody 1, 2)

 

 

Kontakt:
ICM
76 Oxsford Street
London,W1N JHN

nebo

Sye Lattimer,ARG
40 Great Portland Street
London,United Kingdom
W1W 8PA
Vzkazy